Πεζοπορία

Info

Η πεζοπορία (river trekking) διακρίνεται σε απλή και ορεινή.
Στην πρώτη κατηγορία, η ελάχιστη διανυόμενη απόσταση είναι 5 χλμ. (περίπου μια-δύο ώρες) και πραγματοποιείται σε εδάφη με πολύ μικρή κλίση (χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά) κι ελαφρύ εξοπλισμό.

Στη δεύτερη κατηγορία, η απόσταση των 15-20 χλμ. και οι 5-8 ώρες πορείας αποτελούν τον κανόνα. Ο εξοπλισμός είναι εξειδικευμένος και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο επιβάλλεται να είναι ο κατάλληλος. Η ορεινή πεζοπορία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε βουνό.

Χαρακτηριστικά

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πεζοπορίας είναι η υψομετρική διαφορά της διαδρομής, που μπορεί να φθάσει τα 500-600 μ. και το γεγονός ότι η πορεία γίνεται συνήθως σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 500 μ.

Διαδρομές

Trekking Ποταμός Βοϊδομάτης: Αρχή της διαδρομής της πεζοπορίας ορίζεται από το γεφύρι της Αρίστης (Βoϊδομάτης). Η διαδρομή που διασχίζουμε είναι δίπλα από το πιο καθαρό ποτάμι της Ευρώπης! Όλη η διαδρομή βρίσκεται στο πυρήνα του εθνικού δρυμούΒίκου-Αώου, στη μέση της διαδρομής συναντάμε το μοναστήρι των Αγίων – Αναργύρων, και τερματίζουμε στο παλαιό γεφύρι Κλειδωνιάς.

Η διαδρομή διαρκεί από 1΄30-2΄00 ώρες και χαρακτηρίζεται εύκολη και προσβάσιμη για όλους! Περιοχή Ζαγοροχώρια.

Trekking Φαράγγι Βίκου: Αρχή της διαδρομής της πεζοπορίας ορίζεται από το χωριό Μονοδένδρι. Η διαδρομή που διασχίζουμε βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του Βίκου, ένα από τα πιο όμορφα και μεγαλύτερα φαράγγια της Ελλάδας! Η διαδρομή διαρκεί 5΄00 ώρες και στο τέλος της διαδρομής συναντάμε τις πήγες του Βοϊδομάτη, και τερματίζουμε στο χωριό Βίκο. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτρια. Περιοχή Ζαγοροχώρια.

Trekking ΔρακόλιμνηΤύμφης: Αρχή της διαδρομής της πεζοπορίας ορίζεται το μικρό Πάπιγκο. Η διαδρομή προς την Δρακόλιμνη και ο γυρισμός διαρκεί 9-10 ώρες για μονοήμερη πεζοπορία . Έχουμε όμως την δυνατότητα για διανυκτέρευση στο καταφύγιο Αστράκας κάνοντας την πεζοπορία πιο εύκολη από διάρκεια ώρας και κούρασης. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτρια. Περιοχή Ζαγοροχώρια.

Trekking Λυγγιάδες-Καταφύγιο Μιτσικελίου: Αρχή της διαδρομής της πεζοπορίας ορίζεται από το Μαρτυρικό χωριό Λυγγιάδες. Η διαδρομή που διασχίζουμε στο βουνό Μιτσικέλι, έχοντας θέα την πόλη των Ιωαννίνων. Η διαδρομή διαρκεί 3 ώρες και χαρακτηρίζεται εύκολη. Περιοχή Ιωαννίνων .

Info
Location: Ζαγοροχώρια - Ιωάννινα