Σκι

Info

Προορισμός μας στο Ski είναι τα ομορφότερα Χιονοδρομικά της Ελλάδας και του εξωτερικού!!

Μπορείτε να ενταχτείτε είτε σε κάποιο Οργανωμένο Πρόγραμμα Εκμάθησης-Ακαδημία Ski & Snowboard, είτε να βελτιώσετε την τεχνική σας παίρνοντας μέρος στα μαθήματα για Προχωρημένους και στα μαθήματα εκτός Πίστας!!Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά σας με ιδιόκτητα λεωφορεία, καθώς και την παροχή όλου του εξοπλισμού για το Ski και το Snowboard.

Το σκι γεννήθηκε στις Σκανδιναβικές χώρες για να καλύψει την ανάγκη μετακίνησης των ανθρώπων πάνω στο χιόνι. Αυτό επιτυγχάνονταν με ένα ζευγάρι μακρόστενες ξύλινες σανίδες, οι οποίες δένονταν σε παπούτσια ή σε μπότες.

Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα δεν υπήρχε ικανοποιητικός τρόπος σταθερής πρόσδεσης των σκι στις μπότες. Αυτό άλλαξε το 1860, όταν ο Νορβηγός Sondre Nordheim χρησιμοποίησε πρώτος δέστρες που σταθεροποιούσαν τις μπότες στα σκι, όχι μόνο στο μπροστινό τους μέρος αλλά και στη φτέρνα.Η βελτίωση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική. Πολύ γρήγορα, το σκι εξαπλώθηκε ως μέσο τόσο αναψυχής όσο και άθλησης.

Το 1924 ιδρύθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι (F.I.S.), ο φορέας που διοικεί το άθλημα, και τον ίδιο χρόνο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Chamonix της Γαλλίας.