Πολιτική απορρήτου & προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της actice-nature.gr

Τελευταία επικαιροποίηση: Ιούνιος 2021

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο Διαδικτυακός Τόπος https://www.active-nature.gr/el (εφεξής η «Ιστοσελίδα» ή «ο Διαδικτυακός Τόπος»), τελεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας “Active Nature ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ” (εφεξής η «Εταιρεία»), η οποία, κατά τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ΓΚΠΔ), ορίζεται ως ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από εσάς κατά την επίσκεψή σας στο Διαδικτυακό μας τόπο και τη χρήση των διαδικτυακών μας υπηρεσιών, ήτοι όλων των πληροφοριών οι οποίες σας ταυτοποιούν ως πρόσωπα, ή μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα.

Η Εταιρεία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την προστασία του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων σας και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια και την τήρηση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών που αφορούν τους επισκέπτες/χρήστες της Ιστοσελίδας της.

Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα «Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της Ιστοσελίδας μας, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται από εσάς, όταν την επισκέπτεστε και όταν κάνετε χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών της, τις πληροφορίες που αναρτώνται σε αυτήν, τη χρήση αυτών καθώς και τα δικαιώματά σας.

Η παρούσα Πολιτική υπέχει θέση ενημέρωσης των υποκειμένων των δεδομένων σύμφωνα με τα άρθρα 13-14 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ 679/2016. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική και εν γένει με τον τρόπο που η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

info@active-nature.gr.

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη και αλληλεπίδρασή σας με την Ιστοσελίδα μας

H παρούσα Ιστοσελίδα είναι κατά κύριο λόγο ενημερωτικού περιεχομένου, ως εκ τούτου, η απλή περιήγηση σε αυτήν δεν απαιτεί από τον επισκέπτη την παροχή προσωπικών του δεδομένων. Ωστόσο, με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στην Ιστοσελίδα μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες οι οποίες συνδυαστικά, μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως είναι:

● Η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ address) του υπολογιστή σας,

● Ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα,

● Οι ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα,

● Η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι

εγκατεστημένα στο τερματικό σας (π.χ. στον υπολογιστή σας),

● Βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και

● Πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων

τεχνολογιών (βλ. “Πολιτική Χρήσης Cookies”).

Πληροφορίες που μας παρέχετε με τη συγκατάθεσή σας

Υπηρεσία Online Κρατήσεων

  • Ο επισκέπτης/χρήστης της ιστοσελίδας εφόσον το επιθυμεί, μπορεί επιλέγοντας το πεδίο “Κράτηση” να πραγματοποιήσει μία κράτηση σχετική με την επιθυμητή δραστηριότητα
  • Εφόσον ο επισκέπτης/χρήστης επιλέξει την κατηγορία υπηρεσίας, την υπηρεσία και την ημερομηνία

κράτησης μέσω του αντίστοιχου πεδίου (ή πατώντας απευθείας το πλήκτρο “Κράτηση”), οδηγείται στην πλατφόρμα συνεργαζόμενου με την Εταιρεία πρακτορείου κρατήσεων (booking engine Travelotopos LTD, η οποία ορίζεται ως “από κοινού Υπεύθυνος Επεξεργασίας” των προσωπικών δεδομένων του χρήστη/επισκέπτη) για την πραγματοποίησης της κράτησης, στην οποία εμφανίζονται σχετικές με την συγκεκριμένη δραστηριότητα πληροφορίες όπως π.χ. το κόστος, το σημείο συνάντησης και οι διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες που η συγκεκριμένη δραστηριότητα δύναται να λάβει χώρα, συμπεριλαμβανομένου συνδέσμου για την ολοκλήρωση της κράτησης (πλήκτρο “ΕΠΙΛΕΞΤΕ”). Πατώντας το πλήκτρο “ΕΠΙΛΕΞΤΕ”, ο χρήστης/επισκέπτης οδηγείται σε μέρος της προαναφερόμενης πλατφόρμας όπου καλείται να συμπληρώσει με τη συγκατάθεσή του υποχρεωτικώς, τα κάτωθι στοιχεία:

ονοματεπώνυμο,

ηλεκτρονική διεύθυνση (email) και

τον τηλεφωνικό αριθμό του

  • Στη συνέχεια ο χρήστης/επισκέπτης μπορεί, αν επιθυμεί, να προσθέσει σχόλια σχετικά με την κράτησή του στο αντίστοιχο παρεχόμενο πεδίο και μετά παροτρύνεται να διαβάσει την “Ακυρωτική Πολιτική” και να συμφωνήσει με αυτή, κάνοντας κλικ στο σχετικό tick-box συναίνεσης, ώστε να καθοδηγηθεί στη σελίδα πληρωμής με την επιλογή του πεδίου (“ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ”)
  • Κατόπιν, θα πρέπει να επιλέξει τους όρους πληρωμής (π.χ. αν επιθυμεί τιμολόγιο), να διαβάσει και να δηλώσει ότι συμφωνεί με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των από κοινού Υπεύθυνων Επεξεργασίας και, τέλος, να επιλέξει τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής (π.χ. μετρητά κατά την άφιξη, πληρωμή μέσω PayPal ή πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα). Επιλέγοντας πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, θα οδηγηθεί σε ασφαλές περιβάλλον πληρωμών το οποίο υποστηρίζεται από το συνεργαζόμενο πρακτορείο – booking engine. Για την ολοκλήρωση της κράτησης μέσω PayPal, ο επισκέπτης/χρήστης θα μεταφερθεί στην online φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων του PayPal.

Ακύρωση ή αλλαγή κράτησης

Όποιος επισκέπτης/χρήστης της ιστοσελίδας επιθυμεί να ακυρώσει ή να αλλάξει πραγματοποιηθείσα κράτηση, καλείται να επικοινωνήσει με την Εταιρεία με τους κάτωθι τρόπους:

  1. μέσω απαντητικού email, στο email που θα έχει ήδη λάβει,
  2. μέσω νέου email όπου θα πρέπει να αναφέρει το reservation code, ή
  3. μέσω τηλεφώνου.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κατά την ως άνω χρήση των διαδικτυακών μας υπηρεσιών, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μας παρέχετε με τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ανάλογα με το περιεχόμενο του μηνύματος ή των παρεχόμενων πληροφοριών από εσάς στις εκάστοτε φόρμες κρατήσεων.

Για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και για στατιστική ανάλυση

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται ο Διαδικτυακός Τόπος μας από τους επισκέπτες αυτού, ενδέχεται να τηρούμε και να αναλύουμε τα δεδομένα που συλλέγουμε. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, για παράδειγμα, για να παρακολουθήσουμε και να αναλύσουμε τη χρήση της Ιστοσελίδας, για να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητά της και για να διαμορφώσουμε καλύτερα το περιεχόμενο και το σχεδιασμό της ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών μας.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Χρησιμοποιώντας την παρούσα Ιστοσελίδα και με την επιφύλαξη των διατάξεων της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Η συγκατάθεσή σας μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, δίχως να θίγεται η νομιμότητα της μέχρι τότε επεξεργασίας των δεδομένων σας που έγινε επί τη βάσει αυτής. Εάν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, παρακαλείσθε όπως απευθύνετε σχετικό αίτημα στην Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@active-nature.gr.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα από την περιήγησή σας στο Διαδικτυακό μας τόπο, παρακαλείσθε όπως απόσχετε από την επίσκεψη αυτού εάν δεν επιθυμείτε τη συλλογή και επεξεργασία των πληροφοριών αυτών.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Κατά τη συλλογή πληροφοριών απευθείας από εσάς, λαμβάνουμε την κατάλληλη μέριμνα προκειμένου να διακριβώσουμε ποιες από τις συλλεγόμενες προσωπικές πληροφορίες αφορούν ανήλικους. Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 15 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ 679/2016 και το άρθρο 21 του Ν. 4624/2019, θα διαγράψουμε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας το συντομότερο δυνατόν. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχουμε συλλέξει πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 15 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@active-nature.gr.

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η Εταιρεία σέβεται το δικαίωμά σας να προστατεύονται το απόρρητό σας και οι πληροφορίες που σας αφορούν και για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές μόνο για τους προαναφερόμενους σκοπούς. Για τον λόγο αυτό δεν κοινοποιεί, δεν διαβιβάζει και δεν καθιστά τις πληροφορίες που σας αφορούν προσιτές σε τρίτους, παρά μόνον εφόσον αυτό απαιτείται για την εκπλήρωση των περιγραφόμενων στην παρούσα Πολιτική σκοπών επεξεργασίας. Ενδέχεται ωστόσο, να καθιστούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς διαθέσιμες σε άλλες εταιρείες, εφαρμογές ή πρόσωπα στις περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω:

  • Στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του ιστότοπου και την υλοποίηση του σκοπού της επεξεργασίας, η Εταιρεία δύναται να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτες εταιρείες, όπως εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακών κρατήσεων για τις δραστηριότητες που προσφέρει, υπηρεσίες διαφήμισης ή/και εταιρείες υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι συνεργάτες της να έχουν εξουσιοδοτηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό και να δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων
  • Επιπλέον, μπορεί να κοινοποιούμε πληροφορίες για εσάς για να διερευνήσουμε, αποτρέψουμε ή προβούμε σε ενέργειες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες, εάν υπάρχουν υποψίες για έκνομη συμπεριφορά ή αξιόποινες πράξεις σε βάρος δικαιωμάτων και έννομων συμφερόντων οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας μας ή εάν απαιτείται από το νόμο, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες θεωρούμε καλόπιστα ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών είναι απαραίτητη
  • Ενώ τέλος, μπορεί να κοινοποιούμε πληροφορίες που σας αφορούν για να απαντήσουμε σε δικαστικές κλητεύσεις, εντάλματα ερευνών, δικαστικές διαδικασίες, δικαστικές εντολές, νομικές διαδικασίες ή άλλα μέτρα επιβολής του νόμου από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, περιλαμβανομένης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των Εποπτικών Αρχών Προστασίας Δεδομένων άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για να κατοχυρώνουμε και να προασπίζουμε τα δικαιώματά μας ή για να αντικρούουμε αξιώσεις εις βάρος μας
  • Παρακαλούμε σημειώστε ότι τρίτα μέρη μπορεί να συλλέγουν κατά τρόπο ανεξάρτητο δεδομένα σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP σας και πληροφοριών σχετικά με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και των συνδέσεων στις οποίες κάνετε κλικ, μέσω των cookies, των «κλικ» σε συνδέσμους ή άλλων μέσων κατά την επίσκεψή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε κατωτέρω στην ενότητα «Πολιτική Χρήσης Cookies».

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η Εταιρεία θα τηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μέσω της Ιστοσελίδας της για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας και των έννομων υποχρεώσεών της. Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και τα τυχόν φυσικά μας αρχεία, εκτός εάν η τήρηση αυτών καθίσταται απαραίτητη σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωσή μας ή για την άσκηση, θεμελίωση ή υπεράσπιση δικαιωμάτων ή έννομων συμφερόντων μας ενώπιον δικαστικών αρχών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι για μας απόλυτη δέσμευση. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση και επάρκεια των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΜΕΡΩΝ

Ο Ιστότοπος παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους τρίτων, μέσα από κατάλληλους συνδέσμους. Οι εν λόγω σύνδεσμοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση των χρηστών του Ιστότοπου, ενώ οι δικτυακοί τόποι στους οποίους παραπέμπουν υπόκεινται στους αντίστοιχους, των δικτυακών αυτών τόπων, όρους χρήσης και Δηλώσεις Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η τοποθέτηση των συνδέσμων δεν αποτελεί ένδειξη έγκρισης ή αποδοχής του περιεχομένου των αντίστοιχων δικτυακών τόπων από το διαχειριστή του Ιστότοπου, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους, ούτε για τις πρακτικές προστασίας απορρήτου ή την ακρίβεια του υλικού που υπάρχει σε αυτούς. Η Εταιρεία δεν έχει κανένα έλεγχο επί των ιστοσελίδων που κατέχονται από τρίτα μέρη ή του περιεχομένου τους, η επίσκεψη των οποίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας αυτής ή διατίθενται σε αυτήν και, ως εκ τούτου, η Εταιρεία δεν υποστηρίζει, χρηματοδοτεί, συμβουλεύει ή άλλως αποδέχεται καμία ευθύνη για αυτές τις ιστοσελίδες ή το περιεχόμενό τους. Εάν ο χρήστης αποφασίσει να χρησιμοποιήσει, διαμέσου των συνδέσμων του Ιστότοπου, κάποιον από τους δικτυακούς τόπους τρίτων, αποδέχεται ότι πράττει τούτο με δική του ευθύνη.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα:

  • Το δικαίωμα πρόσβασης, για να μάθετε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και τους αποδέκτες αυτών,
  • Το δικαίωμα διόρθωσης, για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας,
  • Το δικαίωμα διαγραφής ή αλλιώς «δικαίωμα στη λήθη», για να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη ή η διατήρηση των δεδομένων σας δεν απαιτείται προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις έννομες υποχρεώσεις μας ή για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων μας ενώπιον των Δικαστηρίων,
  • Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων σας,
  • Το δικαίωμα φορητότητας, για να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο,
  • Το δικαίωμα εναντίωσης, εάν δεν επιθυμείτε τη χρήση των δεδομένων σας για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας (π.χ. αν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε Newsletters).

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας παρακαλείσθε όπως αποστείλετε αντίστοιχο αίτημα στην Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@active-nature.gr. Η Εταιρεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να

ανταποκριθεί σε κάθε σχετικό αίτημά σας εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή του. Ωστόσο, σε περίπτωση που λόγω πολυπλοκότητας του αιτήματός σας ή λόγω του όγκου των πληροφοριών, δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα ημερών, η Εταιρεία δεσμεύεται να σας ενημερώσει μέσα στην παραπάνω προθεσμία εγγράφως για τους λόγους της καθυστέρησης και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματός σας το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός δύο (2) επιπλέον μηνών.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην ικανοποιήσει το αίτημά σας, στην περίπτωση που αυτό κριθεί προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, ενημερώνοντάς σας σχετικά με τους λόγους της μη ικανοποίησης αυτού.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES

Σκοπός

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της Πολιτικής είναι να δώσει γενικές κατευθύνσεις για τα θέματα χρήσης των cookies στον Διαδικτυακό Τόπο της εταιρείας “Active Nature ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”.

Τι είναι τα cookies και για ποιους λόγους χρησιμοποιούνται

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή του επισκέπτη/χρήστη, ή στην κινητή του συσκευή, όταν τον επισκέπτεται. Ο σκοπός τους είναι να θυμούνται σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα στο διαδίκτυο, όπως π.χ. το όνομα της ιστοσελίδας από την οποία προέρχεται, τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκε ο χρήστης καθώς και τις συσκευές που χρησιμοποίησε.

Επίσης, επιτρέπουν στους ιστότοπους να αποθηκεύουν τις προτιμήσεις του επισκέπτη (όπως π.χ. τα στοιχεία σύνδεσης, τη γλώσσα, το μέγεθος της γραμματοσειράς, τα εικονίδια της προτίμησης του χρήστη κτλ.). Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που ο χρήστης επισκεφτεί ξανά τον ιστότοπο.

Επιπλέον, τα cookies βοηθούν στον έλεγχο της απόδοσης και της επισκεψιμότητας του Διαδικτυακού Τόπου, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό του, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών του. Τα cookies είναι μοναδικά για το κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού (π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari κτλ.) και περιέχουν ανώνυμες πληροφορίες.

Πολλές αναλύσεις ιστοσελίδων πραγματοποιούνται μέσω της χρήσης cookie “τρίτου μέρους” (third-party cookies), τα οποία επιτρέπουν την πρόσβαση στην συμπεριφορά περιήγησης του χρήστη σε όλους τους ιστότοπους. Ωστόσο δεν διατηρούν προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση ενός φυσικού προσώπου. Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies τρίτων μερών (third-party cookies) με αποκλειστικό σκοπό την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση των επιδόσεών της.

Η διάρκεια ζωής των cookies εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείται, τις ρυθμίσεις του και τη λειτουργία περιήγησης (π.χ. normal ή incognito mode). Οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης (browser) μας επιτρέπουν να μην δεχόμαστε καθόλου τα cookies, επίσης, μπορούμε ακόμη και να τα διαγράψουμε μετά το τέλος της περιήγησης, με το κλείσιμο του browser.

Στην παράγραφο 5 του άρθρου 4 ν. 3471/2006, όπως αυτή τροποποιήθηκε από το ν. 4070/2012, ορίζεται ότι [η εγκατάσταση των «cookies» επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής ή χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση κατά την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει]. Αυτό το σύστημα είναι γνωστό και ως «opt-in», σε αντιδιαστολή με το σύστημα «opt-out» που ίσχυε πριν από την τροποποίηση της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ και επέτρεπε την εγκατάσταση των cookies χωρίς τη συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη, εφόσον ο τελευταίος έχει προηγουμένως ενημερωθεί και δεν έχει εναντιωθεί στην επεξεργασία.

Τύποι των Cookies

Τα cookies που χρησιμοποιεί η Ιστοσελίδα μας, περιγράφονται παρακάτω:

Domain: www.active-nature.gr

Category: Functional (2)

Functional cookies ensure the proper functioning of the website (e.g. cookies for language preferences) and they are essential to be able to access features such as adding certain activities information in a field, or items to a cart.

COOKIE NAME PROVIDER TYPE EXPIRY

hustle_module_show_count-slidein-9 / active-nature.gr / HTTP / 29 days

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/

Cookie purpose description: Cookie that holds information relative to an element that provides services during a reservation procedure.

Initiator: Script tag

Source: https://www.active-nature.gr/el/

Data is sent to: Finland (adequate)

Adequate country under GDPR (EU)

travelotopos / activenature.travelotopos.com / HTTP / Session

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/

Cookie purpose description: Cookie that holds secure information relative to services during a reservation procedure.

Initiator: Iframe, page source line number 757

Source: https://activenature.travelotopos.com/widget/17361f1b-2ff4-8ba6-b58f-23b4410eda69/greek/horizontal

Data is sent to: United States (not adequate)

Category:Statistics (3)

Statistic cookies help us understand how visitors interact with our website by collecting and reporting information

anonymously.

COOKIE NAME PROVIDER TYPE EXPIRY

_ga / active-nature.gr / HTTP / 2 years

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/

Cookie purpose description: Registers unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.

Initiator: Script tag

Source: https://www.active-nature.gr/el/

Data is sent to: Finland (adequate)

Adequate country under GDPR (EU)

_gat / active-nature.gr / HTTP / 1 day

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/

Cookie purpose description: Used by Google Analytics to throttle request rate

Initiator: Script tag

Source: https://www active-nature.gr/el/

Data is sent to: Finland (adequate)

Adequate country under GDPR (EU)

_gid / active-nature.gr / HTTP / 1 day

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/

Cookie purpose description: Registers unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.

Initiator: Script tag

Source: https://www.active-nature.gr/el/

Data is sent to: Finland (adequate)

Adequate country under GDPR (EU)

Category: Marketing (2)

Marketing cookies are 3rd party cookies used to track visitors across websites. The intention is to display ads that are relevant and engaging for the individual user and thereby more valuable for publishers and third-party advertisers.

COOKIE NAME PROVIDER TYPE EXPIRY

_fbp / active-nature.gr / HTTP / 3 months

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/

Cookie purpose description: Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third-party advertisers.

Initiator: Script tag

Source: https://www.active-nature.gr/el/

Data is sent to: Finland (adequate)

Adequate country under GDPR (EU)

NID / google.com / HTTP / 6 months

First found URL: https://www.active-nature.gr/el/activities/rafting/voidomati/

Cookie purpose description: Registers unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.

Initiator: Iframe, page source line number 841

Source: https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1fdnvvut-hxeu5toeczdcphrjywwpkqqthl=en

Data is sent to: United States (not adequate)

Subdomain: activenature.travelotopos.com

Category: Necessary (3)

Necessary cookies help make the website usable by enabling basic functions like page navigation and access to

the website’s secure areas. The website cannot function properly without these cookies.

COOKIE NAME PROVIDER TYPE EXPIRY

__stripe_mid / activenature.travelotopos.com / HTTP / 1 year

First found URL: https://activenature.travelotopos.com/c/1

Cookie purpose description: This cookie is necessary for making credit card transactions on the website. The service is provided by Stripe.com which allows online transactions without storing any credit card information

Initiator: Script tag, page source line number 54

Source: https://js.stripe.com/v3/

Data is sent to: United States (not adequate)

__stripe_sid / activenature.travelotopos.com / HTTP / 1 day

First found URL: https://activenature.travelotopos.com/c/1

Cookie purpose description: This cookie is necessary for making credit card transactions on the website. The service is provided by Stripe.com which allows online transactions without storing any credit card information

Initiator: Script tag, page source line number 54

Source: https://js.stripe.com/v3/

Data is sent to: United States (not adequate)

m / m.stripe.com / HTTP / 2 years

First found URL: https://activenature.travelotopos.com/c/1

Cookie purpose description: Determine the device used to access the website. This allows the website to be formatted accordingly

Initiator: Script tag, page source line number 54

Source: https://m.stripe.com/6

Data is sent to: United States (not adequate)

Category: Functional (3)

Functional cookies ensure the proper functioning of the website (e.g. cookies for language preferences) and they are essential to be able to access features such as adding items to a cart.

COOKIE NAME PROVIDER TYPE EXPIRY

myReservation / activenature.travelotopos.com / HTTP / 1 day

First found URL: https://activenature.travelotopos.com/c/1

Cookie purpose description: Used to provide information relative to customer reservations

Initiator: Script tag

Source: https://activenature.travelotopos.com/checkout

Data is sent to: United States (not adequate)

tr_cookie / activenature.travelotopos.com / HTTP / 1 day

First found URL: https://activenature.travelotopos.com/c/1

Cookie purpose description: Transactions security related cookie

Initiator: Script tag

Source: https://activenature.travelotopos.com/checkout

Data is sent to: United States (not adequate)

travelotopos / activenature.travelotopos.com / HTTP / Session

First found URL: https://activenatre.travelotopos.com/c/1

Cookie purpose description: Cookie that holds secure information relative to services during a reservation procedure.

Initiator: Web Server

Source: activenature.travelotopos.com

Data is sent to: United States (not adequate)

Όταν η χρήση cookies δεν είναι επιθυμητή

Σε περίπτωση επιλογής απενεργοποίησης των cookies, ορισμένα μέρη της Ιστοσελίδας μας ενδέχεται να μην λειτουργούν επαρκώς. Για την διαχείριση και απενεργοποίησή των, παρέχονται οι σχετικές οδηγίες ανά browser:

Google Chrome Mozilla Firefox Apple Safari Opera Microsoft Edge

Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies υπάρχουν διαθέσιμες στον κάτωθι σύνδεσμο:

Home

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για τυχόν απορίες – θέματα;

Για οποιαδήποτε δε απορία σας, διευκρίνιση ή αίτημά σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@active-nature.gr.

Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας Πολιτικής, πάντα σύμφωνα με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου περί προστασίας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων. Οι επισκέπτες της Ιστοσελίδας θα πρέπει να διαβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να ενημερώνονται σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιείται, ενώ η Εταιρεία δεσμεύεται να προβαίνει στις απαραίτητες ενημερώσεις των επισκεπτών/χρηστών της με κάθε πρόσφορο μέσο, σε συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που θέτει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ 679/2016 και η εθνική νομοθεσία.

Μέτρα Προστασίας Covid-19      Διαβάστε περισσότερα