Τοξοβολία στα Ζαγοροχώρια
και στα Τζουμέρκα

Κράτηση

Δοκίμασε να πετύχεις τον στόχο με τόξο μέσα στην μαγευτική φύση των Ζαγοροχωρίων και Τζουμέρκων!   Η τοξοβολία είναι μία εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα, ιδανική για αρχάριους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Περιγραφή

Η δραστηριότητα της τοξοβολίας είναι πολύ εύκολη και ιδανική για αρχάριους και οικογένειες με μικρά παιδιά! Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσουμε (βέλη και τόξο) είναι επαγγελματικός και συμπεριλαμβάνεται στην δραστηριότητα η οποία πραγματοποιείται και στις 3 περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Στις  περιοχές Ζαγοροχώρια, Ιωαννίνων και Τζουμέρκα-Ιωαννίνων. 

Κάνε κράτηση τώρα και ταξίδεψε στον χρόνο με την μοναδική εμπειρία της τοξοβολίας στα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα, με την Active Nature.

Λίγα λόγια για την τοξοβολία

Το τόξο και το βέλος έχουν πολεμική και κυνηγετική προέλευση που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Υπάρχουν ενδείξεις χρήσης του τόξου που παραπέμπουν στην παλαιολιθική εποχή, 20.000 χρόνια πριν. Όλοι οι λαοί του πλανήτη έχουν στην ιστορία τους ενδείξεις χρήσης του τόξου. Από τους κατοίκους του παγωμένου βορρά έως αυτούς της γης του πυρός, όλοι χρωστάμε σημαντικό μέρος της εξελικτικής μας πορείας στο τόξο.

Είναι το πρώτο όπλο που έδινε την δυνατότητα στον άνθρωπο να επιτεθεί από απόσταση μεγαλύτερη από εκείνη που καλύπτει ένα εγχειρίδιο και επομένως ήταν, μαζί με το ακόντιο, τα πρώτα έκβολα όπλα.

Το τόξο δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκπληκτική μηχανή αποθήκευσης της ήπιας δυναμικής ενέργειας του ανθρώπινου σώματος και μετατροπής της σε ακαριαία αποδιδόμενη κινητική. Αναμφισβήτητα πρόκειται για την πρώτη εφεύρεση που επιτυγχάνει την αποθήκευση ενέργειας μέσω της παραμόρφωσης της ύλης και μάλιστα με τεράστια χρονική διαφορά από τη δεύτερη που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο καταπέλτης ή το ελατήριο που εμφανίστηκαν πολύ αργότερα. Όλοι οι λαοί της αρχαιότητας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, χρησιμοποίησαν το τόξο και σαν πολεμικό όπλο εκτός από κυνηγετικό.

Η πρώτη ιστορικά βεβαιωμένη χρήση του τόξου έγινε από τους αρχαίους Αιγυπτίους, περί τα 5.000 χρόνια πριν, εναντίον των Περσών που πολεμούσαν ακόμα με ακόντια και σφεντόνες. Ήταν ένα μακρύ κομμάτι ελαστικού ξύλου που με την χρήση ενός τένοντα (χορδή) έπαιρνε καμπύλο σχήμα.

Σημείο συνάντησης 

Στην δραστηριότητα, τοξοβολία στα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα, παρέχονται:

  • Όλος ο εξοπλισμός τοξοβολίας 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

  • Share: